Tom Collinsi sugulane: Ivan Collins!

Written by Ermo on Sep 17, 2019

  • Twitter
  • Facebook

Tom Collinsi sugulane: Ivan Collins!

How to Share With Just Friends

How to share with just friends.

Posted by Facebook on Friday, December 5, 2014


IVAN COLLINS

Kes võibolla ei tunne Ivani, tunneb ehk Tom-i - Tom Collinsit. Ivan Collins on selle džinnil põhineva kokteili derivatsioon viinaga. Ivan Collins sobib just neile, kellele ei meeldi džinni juua ja samas Skinny Bitch ka ei keri, sest see on liiga hapu. Ära muretse - Ivan peaks sulle täpselt sobima! 

Fun fact: Tom Collins on algselt džinni baasil valmistatud kokteil, aga kui vahetada džinn mõne muu alkohoolse joogi vastu saame kohe uue nimega Collinsi. Nii saab näiteks džinni tekiilaga asendades Juan Collinsi. Kui mängu tuleb viski, saab nimeks John Collins. Ja Studio töötajate välja töötatud variant Jägermeistriga - Tõnn Kuulins. See kokteil on nime saanud Studio esimese juhataja, Tõnn Kuuli järgi.

Ivan Collinsis ei ole ülemäära palju suhkrut - see muudab hommikud sinu jaoks kergemaks. Pikenduseks kasutatakse mullivett.

Ivan Collinsi kokteil on imelihtne ja kohe võtamegi selle ette.

MIDA SUL VAJA ON?

Sarnaselt paljude teiste heade asjadega valmistamisega siin elus, on ka Ivan Collinsi valmistamiseks vaja viina. Meie kasutame kvaliteetset Poola päritoluga Belvederi viina, mis on valmistatud erinevalt paljudest teistest viinadest, rukkist. Lisaks oleks vaja sidruneid, suhkrusiirupit ja gaseeritud vett. Kindlasti oleks vaja ka jääd.

Kui koostisosad kokku kogutud tuleb otsida kokteili valmistamiseks õiged töövahendid. Meie kasutame baaris spetsiaalseid vahendeid nagu baarisheiker, mahlapress, mensuur, baarilusikas, tangid ja sõel/strainer. Kui sa ei tea, mis need asjad on siis kohe seletame sulle ja leiame vasted kodustest tingimustest:

  • Mensuuriga mõõdetakse alkoholi, siirupi ja sidrunimahla kogust. Antud kokteili jaoks oleks vaja 4 cl ehk 40 ml mõõdikut. Kodustes tingimustes on tavaline pits suurepärane asendus - ei ole vaja vanaema mõõdukannu otsima hakata või arvutama mitu mensuuri kogust on üks tavaline tass.
  • Sheikeriga ’’segatakse’’ kokteil läbi. Selle metallist professionaali sheikeri saab kenasti asendada sportijatel olemas oleva proteiinisheikeriga. Asja ajab ära ka joogipudel või kaanega veekindel hoiunõu. Oluline on, et jääkuubikud sisse mahuks.
  • Mahlapressi asemel võib täiesti vabalt sidrunist kätega mahla välja pressida. Et see paremini õnnestuks, soovitame enne sidrunit enne lahtilõikamist käega vastu tasapinda rullida. Nii saab ühest sidrunist rohkem mahla kätte.
  • Baarilusika asendab kenasti ükskõik milline teine lusikas. Siin ei pea jalgratast leiutama hakkama. 
  • Tangide asemel sobivad suured köögitangid. Tegelikult võid sa endale kokteili valmistades sõrmedega ka lisandid kokteili sisse panna. 
  • Strainer on nagu sõel, millega eraldatakse vedelik sheikerisse jäänud jääst. Kuna sheikides läheb jää katki, mis muutub kokteilis väga kiirelt veeks, tuleb see läbi ’’sõeluda’’. Straineri asemel võib vabalt kasutada kodust leitud sõela.

Kui kõik vajalikud asjad olemas, siis saame kokteili valmistama hakata.

VALMISTAMINE

Kõigepealt tuleb valmistada suhkrusiirup. Meie teeme suhkrusiirupit suhtele 1:1, ehk me kasutame 1 L vett ja 1 kg suhkrut. Kuna suhkur toasoojas vees väga lahustuda ei taha, siis tuleks vesi kuumaks ajada.

Siirupi valmistamisks on kaks lihtsat viisi. Vali endale sobivam:
1) Pane vesi ja suhkur potti ja aja keema. Kui suhkur on lahustunud, võta pott tulelt ja jahuta. Siirup on valmis!
2) Aja vesi näiteks pliidil või kiirkeedukannus keema ning lisa kuumakindlas aluses suhkrule. Sega mõnda aega, kuni suhkur lahustub. Siirup on valmis!

Järgmiseks sidrunimahl: selleks, et sidrunimahl täielikult kätte saada, rulli sidrunit laua peal kergelt seda surudes. Lõika sidrun pooleks ja pressi mahl välja.

Põhimõtteliselt on nüüd vaja lõigata ainult sidruniviilud kaunistuseks ja käsitöö osa on läbi ja võib alustada video abil kokteili valmistamist! Edu!