2003 aasta parimad lood (Billboard)

Written by Ermo on Aug 8, 2023

  • Twitter
  • Facebook

Maailma muusikaajakiri "Billboard" andis välja TOP100 2003. aastal välja lastud lugudest. Meie haarasime infost kinni ja vaatame lähemalt otsa TOP10-le.




10. Johnny Cash - "Hurt"

Johnny Cash - "Hurt"

Algselt Nine Inch Nails'i poolt välja antud loo "Hurt" cover tundus alguses 2003. aasta popmuusika maailmas veidi kohatu. Aga rohkem esmamulje eksitada vist ei saagi. VMA auhindadel parima muusikavideo kategooria kinni pannud cover mõjub sügavalt. Väärikas lõpp üle 40-aasta tegutsenud artistile. Puhka rahus!

9. Sean Paul - "Get Busy"

Sean Paul - "Get Busy"

Seda laulu teavad vist küll kõik. Isegi need, kes seda ei tea, on seda oma peas või dušši all ümisenud. 2003. aastal hakkas lained lööma Jamaica Dancehall just tänu sellele loole. Vaib on rets, pole midagi öelda. Ja kõik Annabellad, Donna Donnad ja ja Kana Kana'd - reedel buutit sheikima.

8. The Postal Service, "Such Great Heights"

The Postal Service - "Such Great Heights"

Väga omapärase kõlaga bändi debüütsingel oli vastu ootuste popmuusikas väga menukas. Peale avaldamist ronis vaikselt, kuid agaralt kõikides muusikaedetabelites ja jõudis seeläbi "Rolling Stones - Songs of the Decade" edetabelis väärikale 27. kohale.

7. Lil Jon & The East Side Boyz feat. Ying Yang Twins, "Get Low"

Lil Jon & The East Side Boyz feat. Ying Yang Twins - Get Low"

Parram-pam-pam. Käsi püsti, kes selle refrääni ajal muusika taktis vaikselt kükki pole läinud? Olgugi, et 20 aastat tagasi esimest korda kostunud laul - siiani kuuleb neid laule tantsuplatsidel. Boomeri alumisel korrusel kindlasti. Just selliste bängerite pärast me seda pidu teemegi.

6. Fountains of Wayne - "Stacy's Mom"

Fountains of Wayne - "Stacy's Mom"

Kui me jätame mitme hitiga punkrock bändid välja, siis see Fountains of Wayne'i lugu on vist kõige kuulsam sellest žanrist? Klassikaline armastusest motivatsiooni saanud laul, mis on väikse twistiga. Bändiliikmed on ise öelnud, et kui nad oleks teadnud, et see lugu nii lendu läheb, siis vist ei oleks avaldanudki, sest võtab tähelepanu ära ülejäänud tõsisema vaibiga loomingu pealt liigselt ära. On ikka mõnel mured...

5. Christina Aguilera - "Fighter"

Christina Aguilera - "Fighter"

Kas saab 2003. aasta muusikast rääkida, kui me Christina Aguilera't ei maini. Kõik teised popmuusikud püsisid väga sarnase saundi juures, siis selle loo autor julges erineda. "Stripped" album sisaldas pop-ballaadi "Genie in the Bottle", mõnda feministliku alatooniga hip-hopi ja kolmanda singlina seda rokihõngulist lugu. Aitäh, Christina, et oled olemas.

4. 50 Cent - "In da Club"

50 Cent - In the Club

See laul on lit! Isegi polüfoonilise telefonihelinana kõlas see hästi - siin on mingi maagia. Selle looga tähistas autor 50 Cent maailma räpieliiti kohalejõudmist. Uhke elu, peod ja joogid, seks ja droogid.. Nagu iga päev oleks sünnipäev. Träkk püsis 9 nädalat Hot 100 tipus ja on ka tänaste standardite järgi täiesti asjakohane klubilugu.

3. The White Stripes, "Seven Nation Army"

The White Stripes - "Seven Nation Army"

Ahhhh, KULD! See on jälle üks nendest lugudest, mida kõik teavad. Aga päris täpselt ei tea, kustkohast see tuli. Lihtne, geniaalne, kaasahaarav. Seda on kasutatud reklaamides ja lugematul hulgal filmimuusikas. Siia polegi vaja liiga palju kirjutada - head kuulamist!

2. OutKast - "Hey Ya!"

OutKast - "Hey Ya!"

Andre 3000 tegi ligi 10 aastat räppi ja siis tahtis proovida, kuidas popmuusikas hakkama saab. Tuleb välja, et sai. Ja mitte ainult tema, aga 2003. aastast on kõik pulmapeod vähemalt ühe korra selle loo ära mänginud ja väidetavalt päästis isegi "Polaroid" 2001 aastal väljakuulutatud pankrotist - "Shake it like a Polaroid picture", eksole.. Boomeril saab seda ka - garanteeritud.

1. Beyoncé feat. Jay-Z, "Crazy in Love"

Beyoncè - Crazy in Love

Ole aus - kui sa seda artiklit lugema hakkasid (ja kohe alla, esimese juurde ei skrollind) ja oma peas mõtlesid, et mis esimene võiks olla.. Siis mõtlesid Beyoncè peale. Destiny's Childist välja kasvanud popjumalanna tulistas end komeedina edetabelite tippu ja püsib seal tänaseni. See lugu ei kõla ainult Boomeritel - see kestab relaventsena siiani igal Studio peol.

Selline see list oli. Kui tahad TOP100 ja allikaga tutvuda, siis vajuta siia. Ja kui tahad enamusi neist lugudest peol tantsides kuulata, siis kohtume Boomeril.